Responsive Design

 
Een website moet toch goed zichtbaar zijn op een smartphone en iPad. Klinkt logisch maar anno 2016 is dit absoluut nog geen gemeengoed.

Het gemiddelde percentage van websitebezoekers vanuit een mobiele apparaat heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Een percentage van 33% en (veel) meer zijn heel gewoon. Dus minimaal 1 op de 3 bezoekers heeft geen optimale surfervaring! Maar is uw website al geoptimaliseerd voor deze bezoekers?

Past uw website (en content) zich al automatisch aan de maat van een beeldscherm van een tablet en smartphone?


Wat is Responsive Web Design?

Dit is een methode voor het ontwikkelen van sites en webapplicaties die een optimale gebruikservaring op verschillende schermgrootten (resoluties) creëren. Bij websites of webapps die volgens dit principe zijn gebouwd worden tekst, plaatjes, video’s en andere elementen automatisch geschaald. Uiteraard rekening houdend met de grootte van het venster (op laptop en pc) of de grootte van het apparaat (smartphones en tablets).

Waar je wel rekening mee moet houden met deze manier van werken is dat de ontwerp en ontwikkeltijd langer is dan bij een ‘normale’ website. Je hebt dan ook met veel verschillende schermformaten en mobiele browsers te maken. Ook de benodigde tijd voor kwaliteitscontrole en testfase gaat hierdoor omhoog. Verder moet er in de ontwerpfase al een keuze gemaakt worden wat wel/niet te tonen op de verschillende schermformaten, zoals onderstaande afbeelding laat zien.Bekijk hieronder een aantal recente responsive projecten die wij gerealiseerd hebben voor verschillende klanten. Bekijk zo'n website ook eens via een smartphone en/of iPad. Of maak gewoon het browserscherm smaller en zie direct wat er met de content gaat gebeuren.

Arpa.nl website »
Innerwave website »
Tegels.com website »

Toverland.nl website »
Toverland Events website »


Uiteraard is bovenstaande ook van toepassing op uw e-mail nieuwsbrief! Controleer uw eigen gebruik maar eens. Hoe vaak bekijkt u zelf uw mail via de smartphone en iPad?


Wilt u ook weten wat de responsive mogelijkheden voor u zijn, of hoeveel bezoekers van uw doelgroep de website al via een mobiel apparaat bezoeken?

« terug naar nieuwsoverzicht

eMail Marketing

Ontvang gratis het white paper
“Meer doen met eMail Marketing”

Twitter

Twitter is currently unavailable.

Nieuws

Responsive Design

Een website moet toch goed zichtbaar zijn op een smartphone en iPad. Klinkt logisch maar anno 2016 is dit absoluut nog geen gemeengoed.

Referentie

Marc boeide de studenten met een interessant en doordacht praktijkverhaal. Hij wist uitstekend de online problematieken over te brengen en maakte de theorie tastbaar.

Marjolein Visser - Auteur Basisboek Online Marketing