4. Paper prototyping

Nu eenmaal de voorlopige structuur bepaald is gaan wij weer met pen, papier en schaar aan de slag.


Het is tijd voor creativiteit.


Uiteraard kan een ontwerper van een structuur een mooi en passend design maken, maar middels paper prototyping geven wij richting aan de vormgeving. Het is een mooie vertaalslag en methode om de wensen van onze klanten in kaart te brengen. Dit is een wereldwijd gebruikte methodiek die om een internetsite interface te creëren en te beoordelen.

Nu wordt er niet met knoppen geschoven, maar staan de onderdelen centraal. Waar komt een fotogalerie, waar de hoofdnavigatie op de pagina en wat te doen met de sidebarnavigatie?

Al tekenend, knippend en schuivend ontstaat er een eerste weergave van de toekomstige internetsite indeling. Een belangrijk voordeel van dit principe is dat het tijd gaat schelen in het programmeerproces. Een grafisch element op papier verschuift nu eenmaal makkelijker dan iets te moeten herprogrammeren.

Omdat er alleen met globale schetsen wordt gewerkt in deze fase, is met paper prototyping alleen nog geen perfecte interface te creëren. De uiteindelijke lay-out van de internet site heeft namelijk ook een grote invloed op de gebruiksvriendelijkheid. Dus met paper prototyping testen wij of de basisgedachte achter een interface logisch is.

 

« naar stap 3    l    naar stap 5 »

eMail Marketing

Ontvang gratis het white paper
“Meer doen met eMail Marketing”

Twitter

Twitter is currently unavailable.

Nieuws

Responsive Design

Een website moet toch goed zichtbaar zijn op een smartphone en iPad. Klinkt logisch maar anno 2016 is dit absoluut nog geen gemeengoed.

Referentie

Alle online communicatiemiddelen zijn in een kort tijdbestek optimaal aangepakt. Goede discussies, pro-activiteit en daadkracht!

Niels de Wildt - Sportiom Vestigingsdirecteur