6. Functioneel ontwerp

Nu de structuur en de vlakverdeling bepaald zijn, kan de werking van de site kort beschreven worden. Dat wil zeggen de extra en/of speciale onderdelen ervan.

  • Hoe gaat een formulier werken?
  • Wat is de uitlijning van de internet site bij een andere resolutie?
  • Wat is de werking van de Google Maps integratie met alle locaties erin?
  • Wat is een wenselijke weergave van de veelgestelde vragen module?
  • Moet een nieuwsbriefinschrijving een automatische bedankpagina krijgen en een bevestigingsmail ter goedkeuring? Of sturen wij automatisch de laatste versie van de nieuwsbrief bij inschrijving?


Maar ik dacht dat . . .       Dat is toch logisch . . .   


Deze discussie willen wij absoluut voorkomen. Wij willen u duidelijkheid vooraf geven. Bij programmeren en internetsites is niet veel logisch en iedereen heeft zo zijn eigen verwachtingspatroon en interpretaties. Duidelijkheid vooraf is hierbij ons motto.

Het spreekt voor zich dat er achteraf altijd nog van alles kan, mag en zal veranderen. Het is nu eenmaal geen brochure die klaar is als deze gedrukt is. Een website is continu aan veranderingen onderhevig. Maar laat deze dan komen door voortschrijdend inzicht in tijd en niet door misverstanden. Dit is zonde van de tijd en budget.

Vaak zien wij ook dat er eerst begonnen wordt met stap 7 'het ontwerpproces' en dan pas het beschrijven van het functioneel ontwerp. Op deze manier zitten er in de beschrijving de werkelijke ontwerpen i.p.v. de mock-ups. Afhankelijk van de doorlooptijd en soort site wordt gezamenlijk de keuze gemaakt van welke stap er eerst uitgewerkt gaat worden.

 

« naar stap 5    l    naar stap 7 »

eMail Marketing

Ontvang gratis het white paper
“Meer doen met eMail Marketing”

Twitter

Twitter is currently unavailable.

Nieuws

Responsive Design

Een website moet toch goed zichtbaar zijn op een smartphone en iPad. Klinkt logisch maar anno 2016 is dit absoluut nog geen gemeengoed.

Referentie

Onze samenwerking leverde 7 perfecte websites op en de werkwijze gaf ons een waardevolle nieuwe kijk op de bedrijfsstructuur en onze verschillende doelgroepen.

Gijs Bartels - Academy Bartels Directeur